This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Turvallisuus

Sisäinen turvallisuus

Sisäistä turvallisuutta tuo mm. lähellä oleminen, kuuntelu, välittäminen ja arvostaminen

 

Sisäistä turvallisuutta edesauttaa ja tuo vanhuksen  läheiset, tuttu ympäristö, hoitajat sekä tietynlainen arkirytmi. Tietynlainen arki tuo yleensä turvallisuutta ja on hyväksi dementoituneelle vanhukselle.

Sisäiseen turvallisuuten kuuluu myös vanhuksen tarpeitten ja mielipiteiden huomioiminen. Myös se että vanhus saa tarvittaessa oman rauhan saattaa tuoda vanhukselle turvallisuuden tunteen esim. oma huone saattaa olla vanhukselle hyvin tärkeä.

Sisäiseen turvallisuuteen kuuluu myös se että ympäristössä jossa vanhus elää on turvallista esim. hyvä valaistus (koska joillain vanhuksilla voi olla erittäin huono näkö), seinissä kaiteet (voi ottaa tukea jos ei kävely kunnolla onnistu), ei mattoja (vanhus saattaa kompastua mattoon jos esim jalat ovat huonot) yms. /SA-L

Ulkoinen turvallisuus

Ulkoista turvallisuutta ovat esimerkiksi: potilaan turvallinen siirtyminen hoitoyksiköstä toiseen.

Sitä on myös ulkoinen rahoitus tiettyihin turvatoimenpiteisiin hoitajilla, että asukkaalla.  Hoitoyksikön ulkopuolelta voidaan saada esimerkiksi potilaalle tietyt rahoitukset vaikka edunvalvojalta kaikkiin tarvittaviin hankintoihin.

/MS

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username